Din Irlanda în Franța, din Australia în Thailanda, din Spania și până în Cercul Polar.

Fost student European Bartender School, Gautier Tanguy a călătorit în jurul lumii, descoperind barmania de pretutindeni. Citește povestea lui:

"Cred că am avut dintotdeauna ambiția de a descoperi ce se află în afara Franței, dar nu prin barmanie de la bun început. Prima dată când am părăsit țara mea natală am plecat în Dublin. Acolo am lucrat la o companie de jocuri, însă după ceva timp mi-am dat seama că viața de birou nu e pentru mine. Am vrut să fac o schimbare drastică, și chiar la scurt timp am dat peste meseria de barman și European Bartender School.”

gautier north pole

4 săptămâni seriose de barmanie

Am urmat Cursul Internațional de Bar în Sydney, în Noiembrie 2013. Cursul m-a fascinat și a trezit în mine un barman despre care nu știam că este acolo. Chiar și după absolvire, am urmat masterclassuri precum cel găzduit de Chartreuse în Sydney în același an. Este un sentiment uimitor să lucrezi ceva ce îți place să faci și în timpul tău privat.

Nu numai că am învățat cum să devin barman cu EBS, dar mi-am îmbunătățit masiv abilitățile de vorbire a limbii engleze. Acest lucru mi-a dat un impuls uriaș de încredere când am început să caut un loc de muncă în spatele barului, iar imediat după absolvire mi s-a arătat oportunitatea perfectă.

Ținusem legătura cu toți cei pe care îi cunoscusem la cursul meu de bar, și într-o zi am aflat că există un post liber la EBS CARE în Phuket, Thailanda. Dorindu-mi extraordinar de mult să călătoresc, am aplicat și am obținut postul! Următoarea mea oprire cu EBS a fost Phuket în iunie 2014.

Alăturându-mă European Bartender School în Thailanda

În timpul zilei, mi-am folosit experiența și cunoștințele pentru a răspunde la întrebări de la actualii și viitorii studenți EBS. Pe parcursul serii, am socializat cu studenții de la EBS Phuket sau cu prietenii care veniseră să mă viziteze.

Gautier-Tanguy-with-friends

EBS CARE îmbrățișează o politică de „iubește-ți colegii de muncă”, așa că am mers în mod regulat în excursii de dragul închegării echipei și a grupului și, bineînțeles, dezvoltarea barmanului.

Cel de-al doilea lucru magic despre Thailanda a fost că echipa și cu mine am putut merge aproape oriunde pentru foarte puțini bani. Ne-am bucurat de cocktailuri incredibile în stațiuni de lux sau ne-am relaxat la soare pe plaje sălbatice izolate, care erau pur și simplu uimitoare.

Aventura mea cu EBS a continuat apoi, deoarece am descoperit o nouă țară în noiembrie 2014. Întreaga echipă EBS CARE s-a mutat în orașul care le are pe toate, Barcelona, ​​Spania.

Din Phuket în Barcelona

Pe când am ajuns în Barcelona și colegii mei înființaseră deja magazinul într-unul dintre cele mai tari cartiere din oraș. Departamentul nostru se extindea rapid, așa că micul nostru echipaj EBS CARE a început să devină o mare echipă internațională.

barcelona-beach-w-skyline

Aceasta a fost o altă aventură incredibilă și totul a fost datorită EBS. La scurt timp după ce am ajuns în Barcelona, ​​m-am trezit într-o nouă excursie de team building, de data aceasta exploram uimitoarea scenă a bartending-ului din Dublin - locul de unde a început experiența mea internațională.

La începutul anului 2015, mi-a sărit în cale o oportunitate pe care o primești dată în viață, oportunitate pe care nu am putut-o refuza. Începusem să mă pregătesc să părăsesc compania care îmi dăduse atât de mult.

Croazieră în jurul Cercului Polar

În cele din urmă, limbile pe care știam să le vorbesc, certificatul EBS și experiența internațională se muncă m-au ajutat să obțin un loc de muncă la Le Boreal. Le Boreal este o navă de croaziera de lux, premiată, care călătorește în jurul Cercului Polar. 

Să lucrezi pe navă a fost o experiență grozavă. Lucrul pe navă a fost genial. Uneori părăseam nava pentru a lua gheață de ghețarii islandezi pentru a o afișa în bar. Aceasta este o poveste pe care nu mulți oameni o pot depăși.

Le Boreal a fost primul meu pas în lume după EBS. Mă întreb ce urmează..."

Descoperă unde te poate duce Cursul Internațional de Bar...