Întrebări frecvente

Urmează acești 5 pași simpli pentru a-ți rezerva cursul EBS.

1. Cursul ales 

 • Intră pe pagina "Rezervă acum" și selectează tipul cursului pe care vrei să-l urmezi
 • Adaugă destinația "Bucharest" pentru a afișa datele disponibile cursului ales de tine

2. Rezervarea ta

Acum că s-au afișat toate perioadele disponibile, va trebui sa selectezi opțiunea potrivita ție, în funcție de:
 

 • Perioada în care vrei să urmezi cursul
 • Dacă dorești cazare în pachetul cursulu sau doar cursul în sine
 • Limba în care vrei să urmezi cursul

3. Detaliile tale

Completează: email, nume, data nașterii, adresa. etc.

4. Modalități de plată și opțiuni extra

Revizuiește detaliile rezervării tale și vezi modalitățile de plată și opțiunile noastre extra.
 

5. Plătește

Pentru plata prin cardul de debit, vei fi redirecționat către partenerul nostru Novalnet, unde vei efectua plata cursului.

Dacă dorești să achiți prin transfer bancar sau cash la locația școlii, vei fi contactat în scurt timp de către cineva din echipă pentru a-ți oferi toate detaliile necesare.
 

6. Confirmare

Vei primi un email de confirmare a plății de îndată ce plata se va înregistra cu succes.

După ce selectezi cursul pe care dorești să-l urmezi și destinația acestuia (Bucharest), se va afișa pe aceeași pagină o lista cu toate perioadele disponibile și prețurile acestora.

Da. În momentul în care te înregistrezi, poți alege între "Doar cursul" sau "Curs & Acomodare".

Majoritatea studenților noștri aleg să stea în locurile asigurate de EBS. Astfel îți poți cunoaște colegii mai bine și te vei bucura cu adevărat de experiența EBS. Dar dacă doresti să stai în altă parte, nu este nicio problemă în a-ți găsi cazare singur. 

Prețul biletului de avion/autobuz/tren nu este inclus în prețul cursului. Pentru a găsi bilete la un preț avantajos, te sfătuim să consulți cât mai multe website-uri specializate.

În calitate de absolvent EBS al Cursului Internațional de Bar (4 săptămâni), vei obține acces la pltaforma noastră de job-uri EBS MatchStaff.

EBS MatchStaff îți permite să aplici la job-uri la nivel global. Vei primi acces la MatchStaff imediat după absolvirea cursului. Odată ce vei primi datele de logare, poți consulta întreaga selecție de job-uri  în domeniul ospitalității din întreaga lume, de oriunde te-ai afla.

EBS MatchStaff face legătura dintre tine si localuri de top din industrie care abia asteaptă să aplici.  

Poți achita cursurile în 3 rate fără dobândă. Prețul cursului este împărțit în 3 rate:

 • Prima rată reprezintă 20% din suma totală
 • A doua rată reprezintă 40% din suma totală
 • A treia rată reprezintă 40% din suma totală

Datele scadente plăților sunt calculate în funcție de data de începere a cursului.

Întreaga sumă trebuie achitată până la începerea cursului. 

Cerințele cursului și limba de predare

Pentru a putea participa la oricare dintre cursurile EBS București trebuie să ai împlinită vârsta de 18 ani.

Fie că ai sau nu experiență în domeniu, cursurile EBS se adresează tuturor. Acestea sunt construite în așa fel încât lipsa de experință să nu reprezinte un impediment. Ești aici să înveți!

Iar dacă ai deja experiență în spatele barului, cu siguranță cursul te va ajuta să descoperi lucruri noi.

Pentru cursurile oferite de EBS București, poți opta să urmezi cursurile atât în limba română, cât și în engleză.

Preciezăm că limba standard de predare este Română, însă daca există cerere pentru limba engleză, vom adapta un curs în acest mod.

Prețul cursului

Prețul total acoperă trainingul pe care îl vei primi în cadrul cursului selectat si echipamentul/materialele de care ai nevoie pe durata acestuia.

Pe lângă acestea, vei avea posibilitatea de a participa și la o serie de evenimente gratuite organizate de școală pentru a-ți face experiența mai distractivă.

Trebuie să știi că vei avea nevoie de bani pentru mâncare si băutură odată ajuns la destinație. 

Sunt o mulțime de locații bune și ieftine în preajma școlii și e asemenea o mulțime de magazine din care îți poți face cumpărăturile. Nu ezita să ne întrebi pentru a afla mai multe detalii.

Pe lângă acest lucru, vei avea nevoie de bani pentru achitarea mijloacelor de transport în comun (dacă dorești să te plimbi prin oraș utilizând metroul, tramvaiul sau autobuzul).

De asmenea, EBS organizează o varietate de activități ce vor avea loc în afara orelor de curs și care pot presupune un cost adițional, de aceea este bine să ai ceva bani în plus și pentru asta. 

Ce trebuie să aduci cu tine

Nu trebuie să aduci absolut nimic. Scoala îți va pune la dispoziție toate instrumentele, începând de la ustensile de bar până la sticle, atât pentru partea teoretică a cursului cât si pentru cea practică.

Dacă dorești să dispui de propriul tău echipament de bar sau să te antrenezi în afara orelor de curs, poți achiziționa oricând trusa completă de bar din cadrul shop-ului EBS aflat chiar la școală. 

Este foarte important să ne transmiți 1 sau chiar 2 numere de contact în caz de situații de urgență. Fără aceste informații, nu vei fi acceptat la curs! Poți face asta accesând contul tău de student și completând formularul "Sosire și Detalii de Contact". Avem nevoie de un nume, număr de telefon și de detalii privind relația pe care o ai cu persoana respectivă. 

Îți vom trimite alerte prin SMS doar pentru a-ți comunica mesaje importante, precum o plată întârziată, actualizări ale contului tău de student sau (în cazuri foarte rare) sau schimbări în ceea ce privește cursul. Tot prin SMS vei primi informații legate de actualizarea pachetelor oferite de EBS, servicii de care te poți bucura odată ajuns la destinație, alte cursuri, campanii si oferte.  Poți dezactiva opțiunea de SMS din contul tău de student, însă noi te sfătuim să nu o faci deoarece poți rata informații folositoare! 

Cum ajung la destinație?

Da, desigur! Majoritatea studenților noștri vin singuri la EBS.

Însă este doar o chestuine de timp până îți cunoști colegii și te vei imprieteni cu ei, nu-ți face griji! Cu siguranță nu te vei simți singur la noi.

Transportul de la gară, aeroport sau autogară pana la școală/cazare nu este inclus.

De asemenea, nu este inclusă nici deplasarea utilizând mijloacele de transport în comun (autobuz, tramvai, metrou).

 • Biletul de îmbarcare 
 • Pașaportul 
 • Viza 
 • Certificatul de vaccinare (dacă este necesar) 
 • Bani cash (în moneda locală) 
 • Carduri de debit/credit
 • Asigurare de sănătate
 • Informațiile de călătorie 
 • Date de contact 
 • Telefon mobil și încărcător
 • Căști 
 • Ipad sau tabletă și încărcător
 • Cameră video, card de memorie și încărcător
 • Adaptor pentru priză

În timpul cursului

Da, în prima zi a cursului vei avea nevoie de un act de identitate valid căruia să îi putem face o copie. Uite câteva exemple:

 • pașaportul
 • carnetul de sofer
 • carte de identitate

De asemenea, trebuie să ai la tine un act de identitate pentru a putea verifica dacă toți studenții înscrisi sunt prezenți la curs. 

EBS are o politică extrem de strictă în ceea ce privește consumul de alcool atât pentru studenți cât si pentru angajați. În calitate de organizație de training de bar, tratăm consumul și servirea alcoolului ca pe un lucru extrem de serios. Studenții angajați în orice fel de activitate EBS, aflați în scolile EBS si în timpul orelor de curs, trebuie să fie întotdeauna pregătiți si apți pentru a răspunde cerințelor cursului. 

După terminarea cursului

După absolvirea cursului vei primi un certificat recunoscut global European Bartender School.

Vei primi același certificat standardizat pe care îl oferă toate școlile EBS. Nu contează ce curs urmezi sau în cadrul cărei scoli studiezi, certificatul obținut de tine va fi acelasi. 

Educational Guarantee

Nu-ți face griji, i se poate întâmpla oricui să aibă emoții în ziua examenului. De aceea am creat Educational Guarantee. Educational Gurantee îți permite să repeți întregul curs, în decursul unui an calendaristic, în aceeași destinație. Poți opta pentru Educational Guarantee în momentul în care te înscrii la curs.

Costul cazării si repetarea examenelor individuale nu sunt acoperite de Educational Guarantee.

Repetarea examenelor

În cazul în care nu promovezi anumite examene, poți să redai examenele la care nu ai obținut nota de trecere.

Trebuie să știi că acest lucru presupune achitarea unui cost adițional de re-examinare.

Facem tot ce este posibil pentru a ne asigura că toți studenții noștri sunt 100% satisfăcuți de serviciile oferite de noi. Cu toate acestea, înțelegem că lucrurile nu stau întotdeauna așa cum ne dorim și asteptările nu sunt întotdeauna îndeplinite.

Ne pare rău pentru orice situație neplăcută care apare și vom lua toate măsurile necesare pentru rezolva orice problemă. Tot ce trebuie să faci este să ne scrii un mesaj pe listening@barschool.net și cineva te va contacta în decurs de 24 de ore pentru a-ți oferi consultare.

Cum pot plăti? 

La European Bartender School oferim 3 variante de plată:

 • Plătești suma completă în momentul în care te înregistrezi
 • Plătești ulterior - ai la dispoziție 7 zile pentru a plăti suma totală
 • Plătește în 3 rate, fără dobândă. Îți vom stbili un plan de plată în rate în momentul înregistrarii. Prima rată trebuie plătită în primele 7 zile

Poți acihita întreaga sumă în momentul înregistrării, folosind un card bancar de credit/debit sau prin transfer bancar.

ATENȚIE – orice metodă de plată alegi, este important să efectuezi plata întregului curs înainte de începerea cursului! Altfel, înscrierea la curs nu va fi considerată completă.

Atenție – Dacă este prima dată când efectuezi un transfer online internațional este posibil să fie nevoie să activezi această funcție. Sună-ți banca pentru orice neclarități

Există 2 posibilități prin care poți face un transfer internațional

 • Poți merge la banca și să soliciți efectuarea unui transfer internațional. Nu uita să-ți iei buletinul cu tine. Vei primi un formular pe care trebuie să îl completezi atât cu datele contului tău, cât și cu datele contului EBS (către care urmează să faci transferul) inlcuzând IBAN-ul și codul SWIFT (găsești aceste informații în contul tău de student).
 • De asemenea, poți efectua un transfer internațional completând cu datele contului tău, dar și al EBS (către care urmează să faci transferul) inlcuzând IBAN-ul și codul SWIFT (găsești aceste informații în contul tău de student).

Atenție – Îți recomandam să păstrezi chitața primită în urma transferului internațional pentru orice eventualitate

Important: E posibil ca banca să îți solicite o taxă adițională de transfer. Așadar, te rugăm să te asiguri că ai ales opțiunea de a achita această taxă. De asemenea, te rugăm să te asiguri că plătești folosind aceeași valută precum cea prin care ți-ai rezervat cursul. 

Înregistrarea și plata

Acest lucru se poate întâmpla din următoarele motive:

 • Cardul folosit de tine nu este acceptat. 
 • Cardul tău nu îți permite să faci un transfer către un cont internațional. 
 • Cardul tău a fost blocat deoarece a fost atinsă limita de plată. 
 • A avut loc o eroare tehnică. 

În primul rând, te sfătuim să contactezi banca pentru a verifica dacă este vorba despre unul dintre punctele de mai sus.

În cazul în care cardul tău nu este blocat, ai opțiunea de a transfera internațional si nu ai o limită de plată setată pe card, nu ezita să ne contactezi. Vom face tot ce este posibil pentru a rezolva orice problemă. 

Nu îți putem confirma înregistrarea până ce plata nu ajunge la noi, indiferent dacă ai achitat în rate sau ai achitat suma totală.

Înregistrarea va rămâne neconfirmată până ce banii ajung în contul EBS. Asigură-te că plătesti la timp pentru a-ți asigura înscrierea la curs.

Dacă ai plătit prin transfer bancar, poate dura până la 10 zile lucrătoare pentru ca plata să fie înregistrată si confirmată. Dacă ai plătit cu cardul, accesează-ți contul de student pentru a verifica dacă tranzacția a fost făcută cu succes. Dacă da, înregistrarea va fi confirmată în scurt timp. Pentru orice, nu ezita să ne contactezi.

Chiar dacă achiți suma totală cu cardul bancar, poate dura 3 zile până ce banii să ajungă la noi. În momentul în care suma este recepționată, în contul tău de student înregistrarea va fi "confirmată". Te vom contacta dacă vom avea nevoie de informații suplimentare. 

Plata în rate

Poți achita suma din contul tău de student folosind două modalități de plată: prin transfer bancar sau folosind un card de debit/credit.

Datele de scadență ale ratelor tale vor fi stabilite automat în momentul înscrierii la curs. În cazul în care ai întârziat cu plata unei rate te vom contact pe email. Este foarte important să achiți suma la timp deoarece neplata poate determina anularea înscrierii la curs sau pot apărea penalizări. 

EBS nu te taxează suplimentar dacă optezi pentru plăta în rate; în orice caz, poți fi taxat extra în momentul în care folosesti un card bancar sau dacă faci un transfer bancar, aceste costuri fiind costurile impuse de banca pe care o folosești.