Întrebări frecvente

Întrebări populare

Urmează acești 5 pași simpli pentru a-ți rezerva cursul EBS.

1. Cursul tău 

 • Descoperă paginile cursului și selectează destinația din partea de jos a paginii
 • Fă click pe butonul de "Orar și Preț"

2. Rezervarea ta

Vei fi redirecționat către programul nostru pentru rezervări
 

 • Selectează o dată
 • Selectează dacă dorești cursul cu sau fără cazare
 • Selectează limba cursului

3. Detaliile tale

Completează: email, nume, data nașterii, adresa. etc.

4. Modalități de plată și opțiuni extra

Revizuiește detaliile rezervării tale și vezi modalitățile de plată și opțiunile noastre extra.
 

5. Plătește

Vei fi redirecționat către partenerul nostru Novalnet, unde vei efectua plata cursului.
 

6. Confirmare

Vei primi un email de confirmare a plății de îndată ce plata se va înregistra cu succes. Începe aventura ta EBS!

Dacă te duci în subsolul paginii oricărui curs vei vedea toate școlile ce oferă acest curs și butonul "Orar și Preț". De asemenea, toate școlile din grup vor avea un buton "Orar și Preț" pentru toate cursurile pe care le oferă.

Da! În momentul în care te înregistrezi, poți alege "Curs" sau "Curs și Cazare". Avem mai multe variante de cazare pentru tine - accesează pagina de destinație pentru a vedea oferta exactă a fiecărei școli.

Majoritatea studenților noștri aleg să stea în locurile asigurate de școală. Astfel îți poți cunoaște colegii mai bine și te vei bucura cu adevărat de experiența EBS. Dar dacă doresti să stai în altă parte, nu este nicio problemă în a-ți găsi cazare singur. 

Prețul biletului de avion nu este inclus în prețul cursului. Pentru a găsi bilete la un preț avantajos, te sfătuim să consulți cât mai multe website-uri specializate si website-urile principalelor aeroporturi pentru a obține cea mai bună ofertă. 

În calitate de absolvent EBS a "Cursului Internațional de Barman"(4 săptămâni) sau a cursului Avansat de Barman (10 zile), poți accesa gratuit EBS MatchStaff odată cu absolvirea cursului si pe tot parcursul carierei tale.

EBS MatchStaff îți permite să aplici la job-uri la nivel global. Vei primi acces la MatchStaff la 7 zile de la absolvirea cursului. Odată ce vei primi datele de logare, poți consulta întreaga selecție de job-uri  în domeniul ospitabilității din întreaga lume, de oriunde te-ai afla. EBS MatchStaff face legătura dintre tine si localuri de top din industrie care abia asteaptă să aplici.  

Poți achita cursurile în 3 rate fără dobândă. Prețul cursului este împărțit în 3 rate:

 • Prima rată reprezintă 20% din suma totală
 • A doua rată reprezintă 40% din suma totală
 • A treia rată reprezintă 40% din suma totală

Datele scadente plăților sunt calculate în funcție de data de începere a cursului.

Întreaga sumă trebuie acitată până la începerea cursului. 

Cerințele cursului și limba de predare

Majoritatea școlilor EBS îți cer să ai 18 împliniți până în momentul începerii cursului. Cu toate acestea, există câteva excepții... 

 • La EBS Kos și EBS Phuket, te poți înscrie la curs în momentul în care împlinești 17 ani dacă ai permisiune scrisă a unui părinte sau a unui tutore.
 • Dacă dorești să urmezi cursurile EBS New York, trebuie să ai peste 21 de ani, aceasta fiind vârsta legală de la care poți consuma alcool in SUA.
 • La EBS Miami, te poți înscrie la curs odată ce împlinesti 18 ani, dar vârsta legală pentru a consuma alcool fiind tot de 21 de ani, nu vei putea testa produsele preparate și nici participa la unele evenimente organizate de școală.

Îți recomandăm să ai experiență în domeniu în momentul în care te înscrii la Cursul Avansat de Bar (10 zile) sau la Cursul Avansat de Flair (6 zile). Singurul curs care presupune condiții speciale este Cursul de Instructor EBS (3 săptămâni) Pentru a aplica la acest curs, ai nevoie de o experiență de barman de cel puțin 3 ani, fluență în limba Engleză, atât în scris cât și oral, și abilități sociale excepționale. 

Nu, cursurile EBS pot fi urmate într-o varietate de limbi în funcție de disponibilitatea instructorilor nostri. Îți recomandăm să urmezi un curs într-o altă limbă decât cea nativă doar în momentul în care nivelul tău de competență în acea limbă este extrem de ridicat. Trebuie să poți discuta o varietate de subiecte cu usurință si să înțelegi mare parte din ce ți se comunică. Astfel te vei bucura de o experiență completă EBS. Pentru a afla care sunt limbile în care poți participa la cursurile EBS contactează EBS Care pentru toate detaliile. 

Prețul unui curs

Prețul total acoperă instructajul pe care îl vei primi în cadrul cursurilor si materialele de care ai nevoie pe durata unui curs. Pe lângă toate acestea, majoritatea scolilor organizeaza o multitudine de activități gratuite la care vei putea participa.

Vei avea nevoie de bani pentru mâncare si băutură odată ajuns la destinație. Unele scoli oferă pachete de mâncare astfel încât să te poți bucura de un meniu cald la un preț cât mai accesibil.

Școlile organizează o varietate de activități ce vor avea loc în afara orelor de curs și care pot presupune un cost, de aceea este bine să ai ceva bani în plus și pentru asta. 

Lucruri pe care trebuie să le trimiți si pe care le vei primi la EBS

Nu trebuie să aduci absolut nimic. Scoala îți va pune la dispoziție toate lucrurile atât pentru partea teoretică a cursului cât si pentru cea practică. Echipamentul de care ai nevoie pentru a te antrena în afara orelor de scoală, poate fi achiziționat de la shop-ul EBS. 

Este foarte important să ne transmiți 1 sau chiar 2 numere de contact în caz de situații de urgență. Fără aceste informații, nu vei fi acceptat la curs! Poți face asta, accesând contul tău de student și completând formularul "Sosire și Detalii de Contact". Avem nevoie de un nume, număr de telefon și de detalii privind relația pe care o ai cu contactul. 

În plus, dacă te îndrepți spre o scoală EBS din altă țară, avem nevoie de datele zborului cu care vei călători. Astfel vom putea avea totul pregătit pentru sosirea ta. 

Îți vom trimite alerte prin SMS doar pentru a-ți comunica mesaje importante, precum o plată întârziată, actualizări ale contului tău de student sau (în cazuri foarte rare) schimbări în ceea ce priveste cursul. Tot prin SMS vei primi informații legate de actualizarea pachetelor oferite de EBS, servicii de care te poți bucura odată ajuns la destinație, alte cursuri, campanii si oferte.  Poți dezactiva opțiunea de SMS din contul tău de student, însă noi te sfătuim să nu o faci deoarece poți rata informații folositoare! 

Cum ajungi la destinație

Da, desigur! Majoritatea studenților nostri călătoresc singuri si vei fi în aceeasi barcă cu ei. Cursurile EBS reprezintă o oportunitate extraordinară de a-ți aduce cel mai bun prieten în această aventură si de a vă bucura de toată experiența împreună. 

Fiecare țară are propriile legi si reglementări cu privire la obținerea unei vize. EBS Care te poate ajuta cu un sfat, dar responsabilitatea de a aplica si obține viza de călătorie îți revine ție. 

Transferul de la aeroport nu este inclus în prețul total al cursului. Unele scoli oferă transport contra cost, în momentul în care este achitată o sumă suplimentară. Poți achita această sumă în momentul în care achiți cursul.

 • Biletul de îmbarcare 
 • Pașaportul 
 • Viza 
 • Certificatul de vaccinare (dacă este necesar) 
 • Bani cash (în moneda locală) 
 • Carduri de debit/credit
 • Asigurare de sănătate
 • Informațiile de călătorie 
 • Date de contact 
 • Telefon mobil și încărcător
 • Căști 
 • Ipad sau tabletă și încărcător
 • Cameră video, card de memorie și încărcător
 • Adaptor pentru priză

În timpul cursului

Da, în prima zi a cursului vei avea nevoie de un act de identitate valid si cu poză după care să putem face o copie. Uite câteva exemple:

 • pașaport internațional
 • carnet de sofer
 • carte de identitate

De asemenea, trebuie să ai la tine un act de identitate pentru a putea verifica dacă toți studenții înscrisi sunt prezenți la curs. 

EBS are o politică extrem de strictă în ceea ce privește consumul de alcool atât pentru studenți cât si pentru angajați. În calitate de organizație de training de bar, tratăm consumul si servirea alcoolului ca pe un lucru extrem de serios. Studenții angajați în orice fel de activitate EBS, aflați în scolile EBS si în timpul orelor de curs, trebuie să fie întotdeauna pregătiți si apți pentru a răspunde cerințele cursului. 

Odată cu terminarea cursului

La absolvirea cursului vei primi un certificat recunoscut mondial in partea European Bartending School. Vei primi acelasi certificat standardizat cum vor prmimi toți colegii tăi. Nu contează ce curs urmezi sau în cadrul cărei scoli studiezi, certificatul obținut de tine va fi acelasi. 

Garanția Educațională

Nu-ți face griji, i se poate întâmpla oricui să aibă emoții în ziua examenului. De aceea am creat GARANȚIA EDUCAȚIONALĂ. Garanția educațională îți permite să repeți întregul curs, în decursul unui an calendaristic, în acelasi loc, în cazul în care nu promovezi examenele.  Poți opta pentru GARANȚIA EDUCAȚIONALĂ în momentul în care te inscrii la curs.

Costul cazării si repetarea examenelor individuale nu sunt acoperite de garanția educațională.

Repetarea examenelor

În cazul în care nu promovezi anumite examene, poți contacta EBS Care care te va ajuta să contactezi scoala pentru a reprograma susținerea examenelor. Scoala îți va oferi toate informațiilor de care ai nevoie. 

Facem tot ce este posibil pentru a ne asigura că toți studenții noștri sunt 100% satisfăcuți de serviciile oferite de noi. Cu toate acestea, înțelegem că lucrurile nu stau întotdeauna asa cum ne dorim si asteptările nu sunt întotdeauna satisfăcute. Ne pare rău pentru orice situație neplăcută care apare si vom lua toate măsurile necesare pentru rezolva orice problemă apărută. Tot ce trebuie să faci este să ne scrii un mesaj pe listening@barschool.net și cineva te va contacta în decurs de 24 de ore si îți va oferi o soluție în maxim o săptămână. 

Cum plătesc? 

La European Bartender School oferim 3 variante de plată:

 • Plătești suma completă în momentul în care te înregistrezi
 • Plătești ulterior - ai la dispoziție 7 zile pentru a plăti suma totală
 • Plătește în 3 rate, fără dobândă. Îți vom stbili un plan de plată în rate în momentul înregistrarii. Prima rată trebuie plătită în primele 7 zile

Poți acihita întreaga sumă în momentul înregistrării folosind un card bancar de credit/debit sau prin transfer bancar.

ATENȚIE – orice metodă de plată alegi, este important ca întreaga sumă să ajungă la noi înainte de începerea cursului! 

Atenție – Dacă este prima dată când efectuezi un transfer online internațional este posibil să fie nevoie să activezi această funcție. Sună-ți banca pentru orice neclarități

Există 2 posibilități prin care poți face un transfer internațional

 • Poți merge la banca și să soliciți efectuarea unui transfer internațional. Nu uita să-ți iei buletinul cu tine. Vei primi un formular pe care trebuie să îl completezi atât cu datele contului tău, cât și cu datele contului EBS (către care urmează să faci transferul) inlcuzând IBAN-ul și codul SWIFT (găsești aceste informații în contul tău de student).
 • De asemenea, poți efectua un transfer internațional completând cu datele contului tău, dar și al EBS (către care urmează să faci transferul) inlcuzând IBAN-ul și codul SWIFT (găsești aceste informații în contul tău de student).

Atenție – Îți recomandam să păstrezi chitața primită în urma transferului internațional pentru orice eventualitate

Important: E posibil ca banca să îți solicite o taxă adițională de transfer. Așadar, te rugăm să te asiguri că ai ales opțiunea de a achita această taxă. De asemenea, te rugăm să te asiguri că plătești folosind aceeași valută precum cea prin care ți-ai rezervat cursul. 

Înregistrarea și plata

Am încercat să achit suma totală cu cardul, dar plata nu a fost acceptată. Ce s-a întâmplat? Acest lucru se poate întâmpla din următoarele motive:

 • Nu acceptăm cardul folosit de tine. 
 • Cardul tău nu îți permite să faci un transfer către un cont internațional. 
 • Cardul tău a fost blocat deoarece a fost atinsă limita de plată. 
 • A avut loc o eroare tehnică. 

În primul rând, te sfătuim să contactezi banca pentru a verifica dacă este vorba despre unul dintre punctele de mai sus. În cazul în care cardul tău nu este blocat, ai opțiunea de a transfera internațional si nu ai o limită de plată setată pe card, contactează EBS Care. Vom face tot ce este posibil pentru a rezolva orice problemă. 

Nu îți putem confirma înregistrarea până ce plata nu ajunge la noi, indiferent dacă ai achitat în rate sau ai achitat suma totală. Înregistrarea va rămâne neconfirmată până ce banii ajung la noi. Asigură-te că plătesti la timp pentru a-ți rezerva înregistrarea. Dacă ai plătit prin transfer bancar, poate dura până la 10 zile lucrătoare pentru ca plata să fie înregistrată si confirmată. Dacă ai plătit cu cardul, accesează-ți contul de student pentru a verifica dacă tranzacția a fost făcută cu succes. Dacă da, înregistrarea va fi confirmată în scurt timp. Pentru orice întrebare ai avea, nu ezita să contactezi EBS Care. 

Chiar dacă achiți suma totală cu cardul bancar, poate dura 3 zile până ce banii să ajungă la noi. În momentul în care suma este recepționată, în contul tău de student înregistrarea va fi "confirmată". Te vom contacta dacă vom avea nevoie de informații suplimentare. 

Plata în rate

Poți achita suma din contul tău de student prin transfer bancar sau folosind un card de debit/credit.

Datele de scadență ale ratelor tale vor fi stabilite automat în momentul înscrierii la curs. În cazul în care ai întârziat cu plata unei rate te vom contact pe email. Este foarte important să achiți suma la timp deoarece neplata poate determina anularea înregistrării si pot apărea penalități. 

EBS nu te taxează suplimentar dacă plătesti în rate; în orice caz, poți fi taxat extra în momentul în care folosesti un card bancar sau dacă faci un transfer bancar.