Mihai Ostafi, de la student EBS la Manager al unuia dintre cele mai cunoscute baruri din Londra, Oriole Bar. Citește interviul cu Mihai și află povestea lui spre succes…

 

Salut! Spune-ne cine ești ?
Salut! Eu sunt Mihai Ostafi.

De unde ești?
M-am născut în Arad, România.

Ce curs EBS ai urmat? Când?
Am făcut Cursul Internațional de Bar acum mulți ani, mai exact în 2014, în Londra.

Ce făceai înainte de EBS?
Pe atunci lucram pentru o companie de croazieră numită Royal Carribean. Acolo mi-am început cariera de barman.

De ce ai ales să urmezi un curs EBS?
Am văzut reclama când am început să lucrez în bar și am zis că pare a fi o experiență pe care nu trebuie să o ratez, mai ales că reprezenta oportunitatea perfecta de a-mi perfecționa abilităție în spatele barului. Am vrut să bifez această căsuță de pe lista mea personală și profesională, așa că m-am înscris la EBS.

Cum a fost experiența ta EBS?
A fost o experiență minunata. M-a ajutat să acopăr toate lacunele pe care le aveam în cunoștințele despre barmanie și experiența mea ca barman. În plus, am avut parte de instructori grozavi precum Flavius Lupu, Jumbles St Pierre, Julien Agulles care au făcut această experiență într-adevăr una specială.

Povestește-ne despre viața ta după absolvirea EBS.
Imediat după absolvire, am primit oportunitatea de a lucra pentru o noua locație proaspăt deschidă, acesta fiind un Sky Bar din clădirea Walkie Talkie (Londra). După 11 luni aici, am fost selectat (în urma a 4 intrevriuri) să lucrez pentru o nouă locație de renume ce urma să se deschidă în Londra – The Speakesy Entertainment LTD urma să deschidă ceea ce astăzi este unul dintre cele mai cunoscute baruri din lume, Oriole Bar.

Ce faci în prezent?
Acum, după aproape 7 ani în care am lucrat ca Manager la Oriole Bar în Londra, lucrez ca liber profesionist în Miami, SUA.

Care sunt planurile tale de viitor?
Pentru următorii 5-6 ani plănuiesc să rămân în Miami și să îmi contruiesc propriul meu imperiu, aici.

Care este cel mai important lucru care ți-a rămas întipărit în minte, încă după atâția ani după ce ai absolvit EBS?
Să muncești din greu și să te bucuri de moment!

Ce îți place cel mai mult la industria ospitalității?
În primul rând, ceea ce îmi place cel mai mult în industria ospitalității este că îți oferă oportunitatea de a cunoște o mulțime de oameni, de a socializa și de a forma fel și fel de conexiuni cu persoane de pretutindeni.
Iar in al doilea rând, faptul că am oportunitatea de lucra cu tot felul de minți super creative ale industriei, artiști ai ospitalității însetați după cunoaștere. Pot spune că “șederea” mea în Londra m-a învățat o groză de lucruri, atât pe plan profesional, cât și personal.

Cum evolueză barmania în orașul în care ai lucrat? Alte lucruri pe care ai vrea să le împărtășești cu noi?
Barmania în Londra evoluează pe zi ce trece într-un ritm rapid. În nici 7 ani am trecut de la băuturi clasice la cocktailuri clarifiate, arome pronunțate, combinații de arome ieșite din comun și tot felul de texturi. Să zicem Cocktailuri simple, create prin tehnici complexe.