Monika a trecut de la a simți că îi lipsește ceva din viața ei în Italia la a deveni manager de bar la un restaurant de top din Amsterdam. Ceea ce este și mai uimitor este modul în care și-a obținut slujba; a trimis 10 CV-uri imediat după absolvirea cursului de bar și a obținut 10 interviuri de angajare!

Dacă ești interesat să devii manager de bar, te sfătuim să continui să citești acest blog și să vezi cum a reușit Monika.

Cumpărare unui bilet dus la Amsterdam

monika pourring

Monika lucrase anterior ca barman și barista în baruri și hoteluri din Italia, dar nu era fericită. Voia să părăsească Italia și să facă o schimbare drastică.

Monika știa că vrea să se mute în Amsterdam; cea mai bună prietenă a ei locuia de câțiva ani acolo și a întrebat-o într-o zi: „De ce să nu te muți în Amsterdam?”. Monika și-a cumpărat un bilet doar dus spre Amsterdam și a plecat la prietena ei.

Mutarea într-un oraș nou este întotdeauna dificilă; cu atât mai mult, să te muți într-o altă țară fără nicio experiență sau calificări în țara respectivă face lucrurile și mai complicate. Monika știa că trebuie să obțină o calificare respectată la Amsterdam și atunci a descoperit European Bartender School. După ce a epuizat toate opțiunile ei, a decis să se înscrie la Cursul Internațional de Bar din cadrul EBS Amsterdam.

Învățând de la cei mai buni

Monika a fost uimită de cât de cantitatea de informații pe care cursul i le-a oferit. Nu numai că a învățat o mulțime de lucruri despre bar, dar și-a îmbunătățit considerabil abilitățile de a vorbi limba engleză. Învățase engleza într-o slujbă anterioară în spatele barului, dar lipsa ei de practică a făcut-o să uite mare parte din ceea ce știa.

Monika a apreciat cât de profesioniști, prietenoși și de ajutor au fost instructorii EBS Amsterdam. Ea a subliniat că...

”Sunt foarte pasionați de barmanie și sunt ca niște fântâni ale cunoașterii”

Ea a scos în evidență cantitatea de cunoștințe pe care le-a dobândit în timpul cursului și cum au ajutat-o ​​în noul ei job de manager de bar. Monika recunoaște că clienții sunt întotdeauna foarte impresionați de cunoștințele ei extinse despre distilate și de faptul că își poate sfătui oaspeții cu privire la ce fel de cocktail li s-ar potrivi în funcție de gusturi și preferințe.

Devenind Manager de Bar

monika hugging

După curs, Monika a trimis în jur de 10 CV-uri la barurile hotelurilor din Amsterdam și spera să primească un răspuns de la unul sau doi; dar nu s-a așteptat la ce va urma, toate cele 10 hoteluri i-au oferit un interviu!

„Așadar. am aplicat pentru job la aproximativ 10 hoteluri; iar amuzant este că m-au sunat din toate cele 10 locații!”

A avut luxul de a alege unde vrea să lucreze și a decis să facă o zi de ”încercare” în restaurantul în care lucrează în prezent, numit The Lobby. Monika s-a îndrăgostit imediat de locație și de echipa barului.

După o perioadă, Monikăi i s-a oferit postul de Manager de Bar. Ea și-a asumat sarcina de a menține ștacheta; asta înseamnă să faci câte puțin din toate. Ea ține evidența stocului, comandă stocuri noi, curăță, creează meniul de cocktailuri, îndrumează alți barmani și multe altele, lista este practic nesfârșită.

A deveni Manager de Bar reprezintă o responsabilitate uriașă, dar una foarte plină de satisfacții în același timp.

Monika a recunoscut că la început a fost o provocare să creeze noul meniu de cocktailuri al barului, dar pregătirea ei la EBS Amsterdam a invățat-o să combine ingrediente și să facă cocktailuri incredibil de delicioase, care i-au impresionat deopotrivă pe managerii și oaspeții ei.

Un lucru aparte pe care l-a subliniat Monika a fost că, deoarece și-a găsit de lucru imediat după curs, era încă în perioada de învățare. Simțea că mintea ei era încă foarte deschisă, așa că a putut absorbi multe informații în noua ei poziție.

Un alt lucru care a pregătit-o pe Monika pentru noul ei rol de Manager de Bar a fost că stația de antrenament din cadrul cursului arăta la fel cu cea din barul ei; se simțea ca acasă.

Experiența EBS este pentru totdeauna

Descriindu-și experiența EBS, Monika a spus că i-a plăcut atât de mult cursul și că a fost atât de concentrată pe învățarea a cât mai multe lucruri, încât a simțit că nimic altceva nu se mai întâmplă în jurul ei. Monika a avut timp și să exploreze frumosul oraș Amsterdam împreună cu colegii ei de curs și este încă în contact cu toată lumea de la cursul ei.

Privind înapoi la experiența ei, Monika a spus că EBS și cursul de bar au fost primii pași în noua ei viață și că nu ar putea fi mai fericită să lucreze ca manager de bar în Amsterdam.